2012. október 24., szerda

Enni-határok nélkül: SORSOLÁS

    Kicsit késve ugyan, de megtartottuk a sorsolást! Páran jeleztétek, hogy kis csúszással készültök csak el, ezért úgy gondoltam bevárjuk az összes játékost, hiszen nem olyan szigorú az a határidő. :) Mostanra elkészült mindenki a nagyszerű ételekkel, fantasztikus dolgok születtek. Véleményem szerint mindannyian nyertünk egy csodás utazást a gasztronómiában. A Sorsolási Bizottság tagjai - édes kislányom és tündéri keresztlányom volt,(hát a képek nem lettek túl jók, sajnos) akik vállalták, hogy kihúzzák a nyertes nevét egy csinos kis rózsaszín kalapból.. Az Edi konyhája Enni - határok nélkül játékának első győztese :Edó, az Édes otthonunk némi sóval háziasszonya lett. Viszont itt nem álltunk meg, a kisleánykák nagyon lázba jöttek, és megszavaztak két különdíjat is.Különdíjas sorsolásunk nyertesei:Erika, a Dublin felett az ég háziasszonya és Éva, a Takarékos konyha szerzője lett.
Nagy szeretettel gratulálunk nekik, köszönjük a csodás ételeket!
A meglepetés ajándékok nemsokára útra kelnek.
( Ezúton kérlek benneteket, kedves nyertesek, hogy a postacímet e-mailbe küldjétek el nekem!) Az összefoglalóból kiderül, hogy mennyi finomság vár még ránk a nagyvilágban. Csodálatos ételek készültek, remélem sokan kedvet kapnak majd az elkészítésükhöz. Az étel nevére kattintva máris olvasható az eredeti recept, a hozzá kapcsolódó képet, pedig kedvcsinálóként láthatjátok a szöveg alatt. Remélem kedves játékosok, nem haragszotok érte. :)


ÉS MOST AZ ÖSSZEFOGLALÓ: 

Kezdjük nyertesünkkel, Edóval aki egy fantasztikus afrikai ételt hozott el nekünk a Fuul nevű egyiptomi babkrémet  ami nálunk biztosan nagy sikert fog majd aratni! Babos család révén, egy finom és új felhasználási módot ismerhettünk meg.Következzen trollanyu remekműve, amely Írországba kalauzol minket, maga a recept nálunk osztatlan sikert aratott, bár sajnos még nem volt módom elkészíteni. Ír sörös káposztaleves kolbásszal, a sütőből Igazi lélekmelegítő étel, a szürke őszi napokra. 

 

Gionetta a salsa hazájába,Kubába kalauzolt el minket nagyszerű ételével  amely Fruta bomba névre hallgat és egy különleges sertéspörkölt. Mindenképp érdemes kipróbálni, selymes - különleges ízvilágot hordoz.

   

Erika Dublinból egy finom indiai egytálételt hozott a játékra : Biryani csirke  készült nála, csodás autentikus fűszerekkel! Szinte érzem a konyhában szálló illatokat. :)
Linyah egy csodálatos francia édességgel kápráztatott el minket, a Tarte au citron készült nála, ugye nem nehéz kitalálni, hogy egy isteni citrom tortáról van szó

  

 Kati egy jellegzetes szegedi ételt készített el, méghozzá az egyik nagy kedvencemet, Szegedi csirkegulyást főzött nekünk. Aki nem ismerné feltétlen próbálja ki, csodálatos étel. 
 Zsuzsanna egy szinte ismeretlen területre kalauzolt minket, a finn konyha titkaiba tekinthettünk be általa, méghozzá több finom étel segítségével. A finn karácsonyi rakott répa  igazi különlegesség , de itt még nem állunk meg, mert egy finom edésség is készült méghozzá egy túródesszert. (És az a csodás leírás.....) Lilla egy erdélyi finomsággal készült, Vargabélest hozott nekünk, ami szintén egy nagy kedvenc nálunk. A székely konyhával neki is nehéz dolga volt, sőt szerintem mindannyiunknak okozna fejtőrést ha egy eredeti székely ételt kellene mondani. Nagy örömmel várom én is a recepteket ezügyben. :) 


 Éva szintén egy csodát hozott nekünk, bár biztosan sokan ismerik ezt a nagyszerű ételt, aki esetleg még nem készítette el az feltétlenül tegyen egy próbát - megéri! Vasi pecsenye készült a Takarékos konyhában.  HajniZoli az angol konyha remekeiből válogatott, és a méltán híres Angol marhagulyást  készítette el nekünk. Sőt ráadásként még egy Yorkshire puddigba is belekóstolhattunk. Igazi ínyencségek...

 

 Pinkóci is nagyszerű ételt választott a kínai konyha remekeiből. Nála egy rizses egytálételt kóstolhatunk, igazi különlegességet. A Bibimbap   névre hallgató finomság bővelkedik zöldségekben ,így diéta idején is hasznos társ lehet.


Böbe egy nagyon finom sváb étellel készült, ami elmondása szerint kicsit kalács-kicsit kenyér, mindenesetre nagyon mutatós, mindenképpen érdemes kipróbálni. Hébeknedli   névre hallgat ez a finomság.

 

Végül, de nem utolsó sorban Marka ételeibe kukkantsunk be. A feladat Izland volt, ami valljuk be őszintén talán az egyik legnehezebb téma ebben a játékban. Szédületes 3 részes összeállítást kaptunk Markától, én személy szerint el voltam varázsolva. Itt most csak egy ételt emelnék ki, Kjotsupa- készült elsőként, amely egy finom bárányleves káposztával és sok zöldséggel. Köszönjük a minden igényt kielégítő beszámolót Marka.

 
  
MINDEN RÉSZTVEVŐNEK KÖSZÖNET A SOK CSODÁS RECEPTÉRT!!!  

16 megjegyzés:

Erika írta...

Jaj de jó, köszönöm, köszönöm!:)Még sohasem nyertem semmit:) Örülök, és a játéknak is. A címet megírom e-mailben (illetve szüleim pesti címét adom meg). Köszönöm!!:))

HajniZoli írta...

Köszönjük a játékot Edi! Sok finom recepttel lettünk gazdagabbak.
Gratula Fortuna asszony kegyeltjeinek:-)

Kati írta...

De jó kis játék volt, Edi köszönjük:)
És nagy gratula a nyerteseknek:)

Okki írta...

Gratulálok a nyerteseknek! :)
Valahogy lemaradtam erről a játékról, talán majd legközelebb.
Nagyon sok finom receptet ismerhetünk meg.

Éva írta...

Nagyon jó kis játék volt köszönöm! Az pedig hogy még meglepetésben is van részem külön öröm és köszönöm! Nagyon jó kis receptek jöttek össze, valóban ezzel a játékkal mindenki csak nyert mert pld. én sem ismertem eddig ezt amit elkészítettem pedig nagyon finom! Majd küldöm a címemet és köszi!

trollanyu írta...

Gratulálok a nyerteseknek:) Ötletes és kreatív játék volt, remek összefoglalót készítettél, mindenki csodás ételeket készített. Köszönöm:)

Edó írta...

Köszönöm szépen,nagyon örülök!!És gratulálok a többieknek is,mert mindenki kitett magáért!Nem szoktam nyerni,ezért küldök két puszit a két angyalkának,akik kihúztak:-)

Marka írta...

Szuper az összefoglaló, külön köszi a dicséretet! A nyerteseknek pedig gratulálok! Mindenki ügyes volt, és jó volt más nemzetek konyháiba is bekukkantani! Őszintén szólva nekem nagyon bejött ez a jéták, nem akarsz belőle amolyan folytatásos játékot csinálni? Mondjuk kijelölsz egy országot és mindenkinek, aki jeletkezik a játékba, el kell készítenie egy, az általad megadott ország ételét. AZtán továbbadod valakinek a stafétát, aki megint kijelöl egy országot...stb. Vagy valami ilyesmi:-) Akár ez az egymásnak országot kitalálós is mehetne.

Edi írta...

Nagyszerű játékosokkal könnyű jó játékot csinálni. :) Örülök, hogy tetszett nektek, és még egyszer gratula a nyerteseknek! A lánykák megkapták a puszijukat, és persze végigpásztázták az összes nagyszerű receptet, nagy blogger válik majd belőlük.:)Gyűjtik nekem az ötleteket rendesen. Többen jelezték, hogy folytatni kellene a játékot, hamarosan kigondolom hogyan lenne a legjobb, és akkor én is játszom egyet. :)Kedves szavaitokért pedig külön köszönet!!!

Lilla írta...

Nagyon jó kis játék volt, köszönöm szépen. Mindenki nagyon kitett magáért!

Vicuska írta...

Mennyi finomság!!!!!

Böbe írta...

Gratulálok a nyerteseknek! Nagyon jó kis játék volt. Reméljük lesz folytatás:))

Zsuzsanna Baráth írta...

Gratulálok a nyerteseknek, köszönöm a játékot!

Zsuzsanna Baráth írta...

Gratulálok a nyerteseknek és köszönöm a játékot!

Kati írta...

Kedves Edi, olyan rég nem jelentkeztél, remélem semmi baj nincs. Várunk vissza:)

Kati írta...

Kedves Edi, olyan rég nem jelentkeztél, remélem semmi baj nincs. Várunk vissza:)