2012. szeptember 20., csütörtök

Enni-határok nélkül
Enni-határok nélkül – I.

Mi más hozhatna össze népeket, embereket, mint a gasztronómia. Létezésünkhöz épp úgy hozzátartozik egy finom étel, mint a tiszta levegő vagy az ivóvíz. Nagycsaládosként ragaszkodom az együtt eltöltött vacsorákhoz, véleményem szerint az étkezőasztal összehozza a családot. Most egy játékra szeretnélek meghívni benneteket, melynek alapötlete svédországi tartózkodásom idején született meg. Kedves vendéglátómtól sokat tanultam a svéd konyháról, alapanyagokról, ő pedig a magyar konyha rejtelmeibe merült bele, az én legnagyobb örömömre. 
A játék lényege a következő: Jelezd felém ennek a bejegyzésnek a megjegyzéseinél, hogy szeretnél csatlakozni. A megjegyzések sorrendjében kialakul egy lista a résztvevőkkel. (Az utolsó jelentkező, az elsőnek ad feladatot.) Az utánunk következőnek megadjuk egy ország, népcsoport vagy tájegység nevét, ő pedig elkészít egy szabadon választott ételt az ottani ízvilágból, és közkinccsé teszi azt. 
És a jutalom? A győztes szerény, de szívből jövő ajándékcsomagot kap az Edi konyhájától, és természetesen itt a blogon is gratulálunk neki. 
A játék állásáról folyamatosan beszámolok, várom jelentkezéseteket: október 1-ig. Ha tetszik a játék kérlek tegyetek róla említést, hogy minél több határtalan ételt megismerhessünk!

Feladat megadása: Kérlek benneteket, hogyha kialakult a végleges sorrend, itt hagyjatok egy megjegyzést az adott feladattal, én ebből összeállítok egy új bejegyzést - amolyan összefoglalót- hogy egybe is láthassuk az izgalmasabbnál izgalmasabb feladatokat, és az is könnyen nyomon követhesse aki esetleg nem játszik, csak érdeklődik ez iránt. Az elkészített ételt mindenki a saját blogján mutatja be, csak annyit kérek  írjátok bele, hogy erre a játékra készült! Természetesen ebből is készül majd egy összefoglaló, a játék végén :)

HÉTFŐTŐL már  megtudhatjuk ki milyen izgalmas feladattal áll elő!!!

Jelentkezők (sorrendben): Edó - Édes otthonunk némi sóval, Lilla - Megfőzlek..., 
Éva - Takarékos konyha, Kati - Makacska konyhája, HajniZoli - Főzni jó.Sütni még jobb. Erika - Dublin felett az ég, trollanyu - Troll a konyhámban, Marka - Marka boszikonyhája, Zsuzsanna Baráth - GasztroBaráth, Linyah - Konyhalál, gionetta - Magyar ízek tárháza, Böbe - Böbe konyhája, pinkóci - Szárnyalj, és a felhők között nem érhet baj...Talán még egy sütivel is összefutsz,