Nehéz
hete volt a gyerkőceimnek, igazán rájuk fért egy kis pénteki nasi. A gesztenyés
tallér mellett döntöttem, mert amilyen finom annyira egyszerű. Pikk-pakk készen
van, és szabadon díszíthető. Megszórhatjuk dekorcukorral, mandulaforgáccsal
vagy csurgathatunk rá csokit is.
Hozzávalók:
• 8 dkg vaj vagy margarin
• 8 dkg cukor
• 1 egész tojás
• 1 cs. vaníliás cukor
• 25 dkg gesztenyemassza
• 8 dkg liszt
Elkészítés:
A
tojásokat, a lágy vajat és a cukrot (vaníliásat is) habosra keverjük, kézi
habverővel. Hozzáadjuk a lisztet és a
szobahőmérsékletű gesztenyemasszát. Jól kikeverjük! Nyomózsákba vagy erős zacsiba töltjük és kis
formás halmokat nyomunk, a sütőpapírral kibélelt tepsire. Forró (220 fokos)
sütőbe halvány barnára sütjük. Ízlés szerint kevés rumaromát is tehetünk a
masszába. Másnapra is finom puha marad.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése