2012. március 31., szombat

Gesztenyés tallérok




Nehéz hete volt a gyerkőceimnek, igazán rájuk fért egy kis pénteki nasi. A gesztenyés tallér mellett döntöttem, mert amilyen finom annyira egyszerű. Pikk-pakk készen van, és szabadon díszíthető. Megszórhatjuk dekorcukorral, mandulaforgáccsal vagy csurgathatunk rá csokit is.

Hozzávalók:

•        8 dkg vaj vagy margarin
•        8 dkg cukor
•        1 egész tojás
•        1 cs. vaníliás cukor
•        25 dkg gesztenyemassza
•        8 dkg liszt

Elkészítés:

A tojásokat, a lágy vajat és a cukrot (vaníliásat is) habosra keverjük, kézi habverővel.  Hozzáadjuk a lisztet és a szobahőmérsékletű gesztenyemasszát. Jól kikeverjük!  Nyomózsákba vagy erős zacsiba töltjük és kis formás halmokat nyomunk, a sütőpapírral kibélelt tepsire. Forró (220 fokos) sütőbe halvány barnára sütjük. Ízlés szerint kevés rumaromát is tehetünk a masszába. Másnapra is finom puha marad.


Nincsenek megjegyzések: