Az ünnepi hétvégére igazi magyaros menü sikeredett, bár nem szándékosan, csak valahogy így alakult. Ebben a gyönyörű időben talán már a bográcsozást is meg lehetett volna kockáztatni. Na majd a következő hétvégén...Leves gyanánt a Bakonyi betyárgulyásra esett a választás, ami szintén megérdemelne egy bejegyzést, de majd talán legközelebb. Főételként Sarkadi sertésszelet készült, hagymás krumplival-ami az én egyik kedvenc köretem.A desszertként betervezett Gesztenyekocka holnapra maradt sajnos. Elfáradtam...
Hozzávalók:
- 8 szelet sertéskaraj
- 10 dkg. füstölt kolbász
- 2 db csemegeuborka
- 15 dkg nyers kolozsvári szalonna
- 15 dkg. reszelt sajt
- 2 dl. tej
- 1 ek. liszt
- só
- vaj
- bors, petrezselyemzöld, pirospaprika
Elkészítés:
- A hússzeleteket gyengén kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk.
- A kolozsvári szalonnát apróra vágjuk és pirosra sütjük, amikor már majdnem kész hozzákeverjük a kicsire vágott kolbászt is, még 1 percig sütjük.
- Kevés vajon megfuttatjuk a lisztet. Felengedjük tejjel és összeforraljuk.
- Belekeverjük a sajt felét és a felaprított csemegeubit.
- A szalonnás - kolbászos keveréket hozzákeverjük (szedőkanállal, hogy ne legyen zsíros.)
- A vajat egy nagy serpenyőben felolvasztjuk, ebben a hússzeleteket pár perc alatt mindkét oldalukon megpirítjuk, és tepsibe tesszük.
- A hússzeleteken elosszuk a ragunkat, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és 200 fokon aranysárgára sütjük.
- Ha kész megszórhatjuk csípős pirospaprikával vagy friss petrezselyemzölddel.
1 megjegyzés:
Nagyooon fincsi!! :)
Megjegyzés küldése