2012. március 17., szombat

Sarkadi sertésszelet




Az ünnepi hétvégére igazi magyaros menü sikeredett, bár nem szándékosan, csak valahogy így alakult. Ebben a gyönyörű időben talán már a bográcsozást is meg lehetett volna kockáztatni. Na majd a következő hétvégén...Leves gyanánt a Bakonyi betyárgulyásra esett a választás, ami szintén megérdemelne egy bejegyzést, de majd talán legközelebb. Főételként Sarkadi sertésszelet készült, hagymás krumplival-ami az én egyik kedvenc köretem.A desszertként betervezett Gesztenyekocka holnapra maradt sajnos. Elfáradtam...



Hozzávalók:

  • 8 szelet sertéskaraj
  • 10 dkg. füstölt kolbász
  • 2 db csemegeuborka
  • 15 dkg nyers kolozsvári szalonna
  • 15 dkg. reszelt sajt
  • 2 dl. tej
  • 1 ek. liszt
  • vaj
  • bors, petrezselyemzöld, pirospaprika

Elkészítés:
  • A hússzeleteket gyengén kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk.
  • A kolozsvári szalonnát apróra vágjuk és pirosra sütjük, amikor már majdnem kész hozzákeverjük a kicsire vágott kolbászt is, még 1 percig sütjük.
  • Kevés vajon megfuttatjuk a lisztet. Felengedjük tejjel és összeforraljuk.
  • Belekeverjük a sajt felét és a felaprított csemegeubit.
  • A szalonnás - kolbászos keveréket hozzákeverjük (szedőkanállal, hogy ne legyen zsíros.)
  • A vajat egy nagy serpenyőben felolvasztjuk, ebben a hússzeleteket pár perc alatt mindkét oldalukon megpirítjuk, és tepsibe tesszük.
  • A hússzeleteken elosszuk a ragunkat, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és 200 fokon aranysárgára sütjük.
  • Ha kész megszórhatjuk csípős pirospaprikával vagy friss petrezselyemzölddel.

1 megjegyzés:

Gabriella írta...

Nagyooon fincsi!! :)