"Csirke Edi módra"
Az igazság az, hogy elég gyakori vendég nálunk a
csirke. Nem is bánja a család, én viszont hadilábon állok a csirkecombbal.
Ebben a variációban viszont, még én is szeretem, pedig semmi különös nincs a
receptben mégis más, mint a sima sült csirke.
Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb
- 20 dkg szeletelt bacon
- 2 nagyobb vöröshagyma
- 3 ek. liszt
- só, bors,vegeta
- olaj vagy zsír
Elkészítés
A combokat kettévágjuk, besózzuk, fűszerezzük, és 30
percre félretesszük.
Ha már jól átjárták a fűszerek mindegyik darabot
becsavarjuk egy szelet szalonnába. Kikenünk zsiradékkal egy közepes tepsit (esetleg
jénait) és beletesszük a combokat. Pici vizet önthetünk alá. A tepsit lefedjük
alufóliával, és 210 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük. Amíg sül felkarikázzuk
a hagymát, szétszedegetjük a szeleteket és egy tálba tesszük. Rászórjuk a
lisztet, jól beleforgatjuk, majd forró olajban, kis adagokban szép pirosra
sütjük. Vigyázzunk, mert gyorsan pirul! Ha letelt a 40 perc levesszük a fóliát a
húsról és egyszer-kétszer megforgatva, szép pirosra sütjük a combokat.
Egy nagyobb jénaiba soroljuk a combokat és a hagymakarikákat, úgy hogy alulra is hagyma kerüljön. Lefedjük a jénait és 5-10 percet pihentetjük,hogy összeérjenek az ízek. Természetesen bármelyik csirke alkatrészből elkészíthető, és a fűszerezése is ízlés szerint változtatható. Nekem ez az egyszerű, kicsit borsos fűszerezés vált be, mert így őrzi meg makói jellegét, azaz a pirított hagyma és a sült szalonna dominál benne. Petrezselymes burgonyával és paradicsom - salátával a legfinomabb.
Egy nagyobb jénaiba soroljuk a combokat és a hagymakarikákat, úgy hogy alulra is hagyma kerüljön. Lefedjük a jénait és 5-10 percet pihentetjük,hogy összeérjenek az ízek. Természetesen bármelyik csirke alkatrészből elkészíthető, és a fűszerezése is ízlés szerint változtatható. Nekem ez az egyszerű, kicsit borsos fűszerezés vált be, mert így őrzi meg makói jellegét, azaz a pirított hagyma és a sült szalonna dominál benne. Petrezselymes burgonyával és paradicsom - salátával a legfinomabb.
3 megjegyzés:
Finom és guszta. Nemrég én sertésmájat sütöttem makói módra.
Nagyon jó ötlet, kifogom próbálni. Egyébként is nagy kedvencem a máj.
Jól néz ki,biztos finom.
Megjegyzés küldése